Jos ohjelma ei ole ennestään tuttu, lue aluksi esittely. Tässä ohjeessa käydään läpi uuden työn aloitus, sekä kuvituskuvan, että hieman mutkikkaamman sarjakuvasivun osalta.
File-valikossta New-kohdan valitsemalla aukeaa Uusi-ikkuna, jonka yläosassa kaksi välilehteä; Standard ja Comic:
Voit määrittää pohjan koon joko pikseleinä, sentteinä tai tuumina Width/Height (Leveys/Korkeus) kenttien perässä olevista valikoista. Tai valita valmiin koon Paper Size (Paperin koko) valikosta. Paperisi suunnan voit kääntää painamalla Reverse Width and…painiketta. Resoluutiossa on valittavissa kaksi oletusta, 200 tai 600 dpi. Voit myös kirjoittaa oman luvun.
Muutama neuvo resoluutioista: 300 ppi on yleensä hyvä painoon/mustesuihkutulostukseen kun teet värillistä tai harmaasävytyötä. Jos tarvitset terävää mustavalkoista viivaa, valitse resoksi vähintään 600, mielellään enemmän (1200 on optimaalinen). Jos teet nettiin hommia, ei resoluutiolla ole väliä (se on mitä se on); kiinnitä silloin ainoastaan huomiota työsi pikselimittoihin.
Background color, eli taustaväri on oletuksena transparent/läpinäkyvä, mutta voit asettaa sen tilalle värinkin. Initial layer tuottaa oletuksena värillisen tason, eli että kun piirrät, voit käyttää värejä. Vaihtoehdoissa myös 8-bit layer, joille piirrät harmaan eri sävyillä. Itse ohjelmassa voi luoda tarvittaessa myös 1-bit tasoja, niille piirretään sitä terävää mustavalkoista viivaa korkealla resolla. History kohdasta voit valita jonkin aiemmin luomasi pohjan koon.
Template kohdasta löytyy valmiita sivuasetuksia, voit käyttää niitä halutessasi, mutta mitään länsimaisia yleisiä paperistandardeja sieltä ei löydy. Resoluutio ja Background kohdat kuten ylempänä Standard-välilehdellä.
Finish line mitat tarkoittavat lopullista sivukokoa, eli jos haluat tehdä A4 kokoisia sivuja, laita mitoiksi 21 x 29.7 cm (huomaa PISTE numeroiden välissä. Ohjelma ei hyväksy lukua jos käytät pilkkua.)
Safe Line luo eräänlaiset marginaalit sivullesi, suoja-alueen jonka sisäpuolelle ei kannata sijoittaa mitään elintärkeää kuten tekstiä, se saattaa leikkautua pois. Yleensä alue on noin sentin joka reunalla. Eli tee A4 sivuun Safe alue jonka mitat: 19 x 27.7 cm.
Bleediä eli leikkausvaraa tarvitset, jos sivullesi tulee alueita tai elementtejä joiden haluat ulottuvan sivun reunaan asti. Jos sivulle tulee valkoinen reunus joka reunaan, ei Bleediä tarvitse määrittää. Kuvassa punainen alue esittää lopullista sivukokoa:
Jos lisäät sivuusi leikkausvaran, ota huomioon, että se tallennuksen mukana lisätään lopulliseen sivukoon! Jos lähetät sivut tulostukseen, tulee leikkausvara merkitä sivuun tai kertoa painossa, että sivuissa on se mukana. Ylläoleva esimerkki näyttää tallennettuna tältä, eli valkoinen bleed alue tulee mukana koska se määritettiin. Jos olisin halunnut, että punainen väri ulottuu sivun yläosassa sivun reunaan asti, olisi se siis siellä pitänyt vetää ulottumaan leikkausalueen yli. Sivun koko on nyt 21+0.6 cm x 29.7+0.6 cm.
Frame widthillä oletettavasti tarkoitetaan kehyksien leveyttä, eli ruutujen reunan leveyttä. Mutta ne voi määrittää myös erikseen kun alkaa niitä luomaan. Tutkaillaan niiden ja puhekuplien tekoa tulevassa artikkelissa.