Eräs yritys tilasi minulta Affinity Designer koulutuksen, joten kävin vihdoin ostamassa ohjelman omaksi. Affinity ”sarjan” ohjelmat ovat varsin edullisia, noin 50 euroa. Maksu on lisäksi kertamaksu, ei kuukausilisenssi, kuten Adobella. Designer on vektorigrafiikkaohjelma, eli sillä pystyy tuottamaan resoluutioriippumatonta grafiikkaa, tyypillisesti esim. logoja ja kuvituksia, joiden tulee koosta riippumatta tulostua aina tarkkoina.
Jos Adoben Illustrator on tuttu, saa Designerin aika nopeasti haltuun. Käyttis on suht samalla idealla, poikkeuksena Personat, jotka mahdollistavat mm. vektori-ja pikseligrafiikan tekemisen ohjelman sisällä.
Designerin mukana tulee joitakin siveltimiä, mutta niillä ei pitkälle pötkitä. Onneksi Serif (ohjelman valmistaja) jakaa avokätisesti ilmaisia. Serif on tilannut pitkään Photoshopille ja ClipStudioPaintille tehneeltä DAUB:lta useitakin sivellinsettejä. Ilmaisia siveltimiä löytyy paljon muitakin, mutta näillä pärjää hommassa kuin hommassa ja tuotteiden laatu on taatusti priimaa!
Päivitys 8.1.2019: Heippa ilmaiset siveltimet, kaikki siirretty kaupan puolelle ja laitettu hintalappu päälle. Daubin omalta sivulta löytyy vielä yksi setti ilmaiseksi ja pari muuta varsin kohtuuhintaista.
Parasta jutussa on, että Personien ansiosta voit käyttää myös pikselisiveltimiä Designerissa.
Siveltimet asentuvat kaksoisnapsauttamalla afbrushes-päätteistä tiedostoa.
Sen jälkeen löydät ne Brushes-paneelista (molemmissa Personas-tiloissa oma sivellintyökalunsa + Brushes-paneelinsa) jonka pudotusvalikosta näet asennetut siveltimet seteissä.
2 Comments
Hei, osaatko sanoa Affinity Designerin tallennusmuodoista. Saako tallennettua muussa modossa kuin Affinity?
Tallennus sen omassa muodossa mutta export/vie komennolla paljon muitakin vaihtoehtoja. Ja valitusta muodista riippuen saat erilaisia vientivaihtoehtoja.