Tämä on toinen osa tässä ainakin toistaiseksi kaksiosaisessa minisarjassa koskien Adoben mobiilisovelluksia. Ekassa osassa käytiin sovellusten idea yleisesti läpi, ja tutustuttiin lähemmin Shape-sovellukseen. Tässä artikkelissa keskitytään Color ja Brush sovelluksiin.
Color
Sieppaa väriyhdistelmiä valokuvaamalla mikä tahansa kohde puhelimellasi/iPadilla. Kuvan perusteella luomasi väriteeman voit tallentaa kirjastoon ja se on sitä kautta käytettävissä varsinaisissa CC-ohjelmissakin.
Avaa Color ja kohdista näkymä minne tahansa ympäristössäsi, liikkeen aikana Color poimii värejä ja näyttää niitä pieninä palloina kuvan päällä. Kun haluat pysäyttää tilanteen, kosketa ruutua, ja voit sen jälkeen liikutella yksittäisiä palloja kuvan päällä parempiin kohtiin. Muodostettavan paletin näet koko ajan ruudun yläosassa.
Jos kuvasta ei löydy sopivaa sävyä, napsauta alaoikeassa laidassa olevaa ympyrä-kuvaketta ja pääset väriympyrään. Väriympyrässä voit liikuttaa palloja ja säätää jokaista sävyä liukusäätimellä erikseen. Jos haluat toimia hexakoodeilla tai RGB-sävyillä numeraalisesti, napsauta näkymän oikeassa ylälaidassa olevaa säädin-kuvaketta:
Huomaa myös tässä näkymässä oleva kuvake oikeassa alareunassa, sen kautta saat auki valikon jossa erilaisia valmiita värimalleja. Niitäkin voit tietystti muokata.
Kun olet tyytyväinen, paina v-merkkiä alhaalla keskellä. Anna uudessa näkymässä nimi paletillesi/väriteemallesi:
Paina taas v-merkkiä ja Color ilmoittaa että olet luonut teeman ja voit valita sille kirjaston johon se tallennetaan. Voit aloittaa teeman eli paletin teon myös valmiista kuvasta. En tosin ole löytänyt siihen mahdollisuutta heti alussa, vaan prosessin lopusta: kirjastotallennuksen yhteydessä ruudun alalaitaan ilmestyy plussa lilan ympyrän sisällä jota painamalla pääsee valokuvagalleriaansa.
Brush
Sivellin sovelluksella luot kauniita siveltimiä valokuvista, joita otat puhelimella tai iPadilla. Itse tein ensimmäisen kokeilun piirroskuvasta, jonka kuvasin:
Heti alussa voi miettiä haluaako kuvaansa läpinäkyvän (ilmaistu shakkiruudukolla) taustan vai ei. Sitä säädellään pienestä ympyrästä kuvan päällä ja läpinäkyvyyden ulottuvuutta taas alaosaan ilmestyvällä liukusäätimellä:
Paina sitten kameran kuvaketta alalaidassa ja rajaa kuva. Melkein valmista. Tulet ”Tyylit”-ikkunaan, missä mahdollisuus valita minkälaista jälkeä sivellinvedot tuottavat. Huomaa näkymän alaosassa oleva mahdollisuus tehdä myös vektorisivellin!
Napsauta haluamaasi tyyliä ja siirryt ikkunaan jossa voit vielä alalaidan Muokkaa-kohdan avulla muokata sivellintäsi.
Muokkausikkunassa saat säädettyä siveltimesi asetuksia varsin monipuolisesti (mm. kokoa, välistystä, kuviointia jne)
Kun olet tyytyväinen paina yläoikealla olevaa v-kuviota. Sivellin on täysin valmis ja tallennettu kirjastoon.