Toimintaidea kuten historiasiveltimellä (lue tästä artikkeli sen käytöstä), eli käyttää tilannekuvia tai historiaa, joista ottaa näytteitä kun maalaat. (Jos joskus esim väritilaa vaihdettuasi et pysty maalaamaan, ota uusi tilannekuva).
Avaa kuvasi, tee siihen muutoksia tarvittaessa. Jos teit muutoksia tallenna ja sulje kuva ja avaa se sitten uudestaan. Tee sitten uusi tyhjä taso ja täytä valkoisella:
Maalaat tälle tyhjälle tasolle. Valitse Taidehistoriasivellin. Sillä on paljon asetuksia, joista suurin osa tuttuja perus-sivellinasetuksia. Tämän kanssa työskennellessä siveltimen tyypillä on suuri merkitys. Valitse mikä tahansa sivellin, huomioi kovuus/pehmeys ja koko: Mitä pienempi sivellin, sitä enemmän yksityiskohtia ja päinvastoin. Aloita sitten kokeilemalla Tyyli-valikon eri vaihtoehtoja. Huomaa Alue-kenttä sen vieressä, se vaikuttaa siihen kuinka kauas siveltimen vaikutus ulottuu. Esimerkissä Taputus-tyyli. Ylempi 50 px, alempi 10 px:
Tarkkuus kohdan avulla voit rajoittaa aluetta, jonne siveltimenvetoja voi tehdä. Pieni tarkkuusprosentti antaa sinun maalata minne tahansa kuinka paljon tahansa ja isompi taas estää maalaamasta niille alueille jotka väreiltään eroavat huomattavasti lähteestä tai tilannekuvasta.
Jos haluat nähdä missä kuva kulkee, laske valkoisen tason läpinäkyvyyttä hieman.
Esimerkissä parilla eri pastellisiveltimella maalattu Dab/Taputtelu-tyylillä ja parilla eri Alue-asetuksella. Laskettu lopuksi hieman Säätötason avulla Värikirkkautta:
Nyt voitkin sitten vaikka yhdistää Historiasivellin tulokset taidehistoriaan. Valmistele kuva ensin jollain suotimella, maalaa Historiasiveltimellä, tallenna. Avaa uudestaan ja tee tyhjä taso, jolle maalaa haluamallasi siveltimellä kokoa vaihdellen